Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

duminică, 12 iunie 2011

Cum se face hidromelul ?


HIDROMELUL - TINERETE FARA BATRANETE SI BUCURIE DE VIATA



Hidromelul este un elixir care stie a mangaia papilele gustative intr-un  fel tare placut, cu gustul sau acrisor si acidulat, slab alcoolizat si cu efecte care de care mai minunate. 
Hidromelul este o licoare magica adevarata, a tineretii fara batranete si a bucuriei de viata, ea fiind o bomba de vitamine, enzime si hormoni naturali, cu un efect mult dorit, acela de reintinerire si revigorare, totodata grabeste vindecarea ranilor si iti creste atat pofta de mancare cat si pofta de viata, ba chiar indeparteaza sterilitatea.

Aceasta minunata licoare isi pierde originile in cele mai vechi timpuri, unii povestind ca provine din Babilon, de acum 4000 de ani, altii jurandu-se ca ar fi cunoscuta de mai bine de 6000 de ani, in India... dar, de oriunde ar veni, cu totii rescunosc faptele, iar ele sunt de necontestat si o parte vi le ofer si eu aici :  
- daca te consideri o persoana frigida, hidromelul te ajuta, daca bei 1-3 pahare inainte de a te contopi cu persoana dorita pentru ca te relaxeaza, iti da o stare euforica, jucausa. Este printre putinele afrodisiace feminine cu eficienta dovedita....- dar este de mare efect si pentru barbati, prin faptul ca are usoare efecte vasodilatatoare, fiind si stimulent hormonal, unde mai pui ca prin efectul tonic nervos, te ajuta si sa depasesti barierele psihice autoimpuse;
- pentru ca potenteaza secretia de sucuri gastrice, daca vei consuma un pahar de hidromel inainte de masa cu 15-25 minute, vei avea surpriza sa scapi atat de lipsa poftei de mancare cat si de o digestie dificila;
- ai constatat ca ai o carenta de minerale si oligoelemente, tot magicul hidromel te ajuta, daca vei face o cura de 20 de zile, consumand cate o jumatate de litru in fiecare zi... si te ajuta si pentru ca are in esenta lui, toate mineralele din miere, in plus mai detinand si secretul prin care noi asimilam mult mai usor toate acestea...
Cu speranta ca v-am convins ca aceasta bautura merita preparata si consumata, va daruiesc si reteta, asa cum am aflat-o si eu de la un prisacar batran ca varsta, dar tanar ca prezenta....


HIDROMEL
Ingrediente:
- 5-7 linguri de miere poliflora lichida, organica si din sursa sigura;
- 1/2 lingurita polen de albine vrednice, cat mai proaspat;
- 1 litru apa curata de izvor, sau purificata (filtrata), sau plata;
- un recipient de sticla cu capac.
Tehnologie:
Se pun toate ingredientele in recipientul de sticla si se inchide ermetic cu capacul. Se pune la soare, la temperatura camerei, timp de doua zile si se agita sticla de 3-5 ori pe zi. Se gusta dupa doua zile si daca mai este nevoie, mai lasati-l inca una. Daca nu, se poate consuma, sau se pastreaza la frigider pana la consumare, deoarece se continua fermentarea.
Sanatate si bucurie de viata va doresc!
Cu drag,
Luciana




16 comentarii:

  1. chiar azi voi face :) Multumesc pentru retzeta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. superb,acum incep si eu sa fac.....multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  2. Cu multa placere! Pofta buna!
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. am inteles ca unii mai adauga si alte ingrediente ,pentru aroma si culoare .Stiti ceva despre ele ?Multumesc pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru aroma poti adauga trandafiri uscati, confera o senzatie aparte , in rest e preferabil cat mai natural fara coloranti..arome..

    RăspundețiȘtergere
  5. Hidromel facut de bunicul: Miere( cea rezultata in urma procesului de extractie chiar daca aparent are impuritati,)25% ; Apa din fantana 75%; se mai adauga fructe de padure (mure, zmeura, gherghine, etc.) Se lasa la fermentat 10-15 zile pana cand lichidul se limpezeste. Se imbuteliaza in sticle inchise la culoare. Se pastreaza la loc intunecat si racoros.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesante retetele. Va multumesc! Voi incera si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc! Mi-ati inveselit ziua! :D Am sa fac si eu .

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai am preparat mixtura, abia astept sa o gust peste cateva zile :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nona Trif...nu ne-ai spus cum a iesit hodopmelul !!! :) :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Este interesant că nu a comentat nimeni după ce a băut "licoarea". S-o fi zeificat sau doar a mierlit-o?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu te supăra, dar asta nu e hidromel ci o băutură răcoritoare pe baza de miere. Hidromelul are o concentrație alcoolica mai mare decat vinul. Mie imi iese cu circa 13% alcool. Acela e hidromelul adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu te supăra, dar asta nu e hidromel ci o băutură răcoritoare pe baza de miere. Hidromelul are o concentrație alcoolica mai mare decat vinul. Mie imi iese cu circa 13% alcool. Acela e hidromelul adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua, Numele meu este Dr. James Henry de la Universitatea din Benin Teaching Hospital, sunt specialist în Chirurgie pentru organe și ne ocupăm de cumpărarea de organe de la oameni care doresc să vândă, iar noi suntem localizați în Nigeria, SUA și în Malaezia , dar sediul nostru se află în Nigeria. dacă sunteți interesat să vă vindeți rinichiul sau să vindeți orice parte din organul corpului dvs. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.
    Contactați-ne prin intermediul
    E-mail: jameshenryhome@gmail.com
    Număr Whatsapp: +2348110133466
    Sper să aud de la tine.
    Salutari,
    Dr. James
    CEO
    UNIVERSITATEA SPITALULUI DIDACTIC BENIN.

    RăspundețiȘtergere