Khalil Gibran "PROFETUL"

"Cand dintii tai zdrobesc un mar, spune-i in inima ta: semintele tale vor trai in trupul meu. Mugurii tai de maine vor inmuguri in inima mea, mireasma ta va fi respiratia mea si impreuna ne vom bucura de-a lungul tuturor anotimpurilor." Khalil Gibran "PROFETUL"

miercuri, 9 noiembrie 2011

APA DE ARGILA, APA DE TARATE SI APA DE LEGUME

In foarte multe retete ale Doamnei Ibrian intalnim, ca ingrediente: apa de argila, apa de tarate si apa de legume (fructe). Le recomanda pentru faptul ca, impreuna cu hrana vie, ne ajuta fie sa ne vindecam de diverse boli, fie sa ne mentinem sanatatea si vioiciune atata timp cat ne este dat sa traim.

APA DE ARGILA
Compozitia argilei este asemanatoare cu a corpului nostru. Nu este vie, dar, ca si vegetalele pe care le sustine si le imbogateste, contine foarte multe minerale si oligoelemente care ajuta din plin la vindecarea a numeroase si grave maladii. Este un remediu cunoscut din timpuri foarte vechi si de catre popoare din toata lumea, iar Doamna Ibrian i-a dedicat o buna parte din cartea "TRATAMENTE NATURALE CU ARGILA, URINA SI HRANA VIE". Apa de argila se poate consuma atat ca apa de baut cat si in diferite preparate culinare.
Se prepara punand 1 lingurita de argila la 1000 ml apa de izvor, purificata sau plata si apoi se lasa 8-10 ore, dupa care se poate consuma. Se recomanda sa se consume 2 l de apa de argila/zi.
Aceasta apa este un antiseptic natural, distruge microbii patogeni atat interni cat si externi, curata si vindeca organismul. De asemenea creeaza un mediu alcalin, aducand sangele la PH optim, nefavorabil dezvoltarii microbilor. In plus, regleaza activitatea glandele endocrine si neutralizeaza toxinele.
Atentie! In manipularea argilei nu folositi metal si plastic... ci lemn si sticla.


 APA DE TARATE
Taratele de grau sunt o sursa bogata de enzime, vitamine si minerale, iar de ele putem beneficia fie prin consumul direct al taratelor, iar Doamna Ibrian are o multime de retete in care le foloseste ca atare, fie prin consumul apei de tarate, apa care se prepara prin macerarea in apa de izvor, purificata sau plata, in raport de 1parte tarate la 3 parti apa, timp de 8-10 ore in loc intunecos, dupa care, se consuma in aceeasi zi, fie in diferite preparate culinare (supe, ciorbe, maioneza de post - toate crude), fie in loc de apa de baut. Taratele ramase se pot reutiliza numai inca o data.


APA DE COJI DE LEGUME, ZARZAVATURI SAU FRUCTE
Cand preparam retete in care folosim legume, zarzavaturi sau fructe decojite, cojile ramase nu trebuie aruncate, deoarece sunt o sursa fantastica de enzime, vitamine si minerale, de care putem beneficia prin prepararea si apoi consumarea apei de legume/fructe fie in loc de apa de baut, fie in supe, ciorbe, sucuri sau maioneze de post netratate termic.
Pentru obtinerea acestui preparat, trebuie ca, inainte de decojirea legumelor/fructelor sa le spalam foarte, foarte bine. Cojile obtinute dupa decojire (Ex. pentru apa de legume: coji de la sfecla, cartofi, ridichii, gulii, varfurile si coditele de fasole verde, teci de fasole si mazare din care s-au scos boabele, cotoare de ardei sau gogosari, frunze si coji de la morcovi, frunzele si cotoarele de la varza etc. Ex. pentru apa de fructe: coji de la mere, pere, gutui, lamai, portocale etc.) se pun intr-un borcan cu apa de izvor, purificata sau plata cat sa le cuprinda bine, se leaga cu foaie de plastic si se pun la rece. Dupa 10-12 ore, aceasta apa se poate consuma. Se poate pastra la rece pana la 7 zile.

Sunt minunate si completeaza intr-un mod fericit necesarul de vitamine, minerale si enzime chiar si pentru cei care nu consuma preponderent hrana vie.
Sanatate!
Cu drag,
Luciana

6 comentarii:

  1. Foarte utila postarea. Vroiam sa te intreb insa: l ce fel de argila te referi si de unde o cumperi?
    Mersi frumos,

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Beatris,
    folosesc argila Algo, a domnului Bocan, fie o comand direct de pe site-ul http://argila-algo.ro/, fie o cumpar de la magazinele naturiste. Este foarte buna.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Luciana, azi am descoperit blogul tau si il citesc cu nesat, imi raspunde unele din intrebarile la care am ajuns de cand am adoptat modul raw de alimentatie. Eu am in casa argila albastra de Raciu. Cred ca nu are nicio contraindicatie.
    As avea o intrebare> legumele si fructele luate din piata de la tarani sunt pline de chimicale (i-am intrebat si unii mai sinceri, au recunoscut), oare mai sunt cojile lor potrivite pentru a face apa? Cred ca dna Nita Ibraim, intr-o zona curata cum era Piatra-Neamt, putea linistita sa le utilizeze, insa in Bucuresti, cred ca sunt pline de pesticide. Si inainte de '89 erau folosite, insa atunci cantitatile erau calculate de specialisti, ingineri, etc. Acum, fiecare pune dupa ureche (daca in instructiuni se mentioneaza un capacel la o galeata de apa, taranul pune 3, ca sa iasa rosia de 1 kg bucata). Imi cer scuze ptr negativism, insa ingrijorarile mele sunt reale! Si nu cred ca multi dintre noi, cei care am adoptat raw-veganismul, ne permitem o gradina in care sa folosim compost...

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Anonim,
    imi cer scuze ca raspund cu o intarziere asa mare... Eu folosesc un ozonator, care,printre altele, spun producatorii, elimina chimicalele aflate la suprafata legumelor si fructelor. Macar cele luate de la tarani, nu sunt tratate cu raze gamma. Sper sa-ti fie de folos aceasta informatie.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  5. Apa cu argila se agita înainte de a fi consumata sau ce se decantează nu se consuma ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Doresc ca experienta mea in terapiile alternative sa constituie un mic ajutor pentru cei care au nevoie http://jurnaldecobai.blogspot.ro/2015/01/introducere.html Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere